Бонуси во СЈО: Антикорупциска комисија ќе чешла анкетни листови на обвинителите

Најавено е вршење на увид во пријавените промени на имотна состојба на обвинителите во СЈО. Случајот се најде на тапет и во Државното обвинителство. Тајноста на податоците за висината на бонусите делени во СЈО се клучен елемент кој фрла сомнеж на начинот на кој се исплаќале додатоци за доверливост, вели државниот обвинител Љубомир Јовески

ДИК: Секој од членовите поединечно ќе одлучува како ќе ги враќа парите

ДИК заклучи дека, бидејќи нема законска можност да се отповика веќе донесена олука, секој поединечно ќе одлучи дали тие ќе бидат насочени во буџетот или пак же бидат донирани во хуманитарни цели