Тортура: Судијката предупреди – ова е последно одложување

Рочиштето за  „Тортура“ денеска повторно беше одложено, овојпат поради болест на обвинетиот Филип Атанасов.Неговиот адвокат Љупчо Шврговски достави писмена лекарска потврда од здравствената установа „Медикал сапорт“...

На 19 јуни ново рочиште за „Таргет–Тврдина“,се чека одлуката од Атина

Специјалното јавно обвинителство (СЈО) на денешното судско рочиште за споениот предмет „Таргет – Тврдина“ побара издвојување на постапката за поранешниот началник на Петтата управа во МВР...