Порака од протестниот марш во Босилово: „Стоп за рудникот Иловица-Штука“

Жителите на двете села ги повикаа политичарите да донесат одлука што ја ветиле и во интерес е на граѓаните. Во поворката што почна од фудбалското игралиште и мина низ општинскиот центар се појавија и градоначалникот на Босилово, Зоран Зимбаков, потоа в.д. градоначалникот на Ново Село, Горан Цветков и пратеничката од ДОМ, Лилјана Поповска