Минчев: Бугарскиот премиер ќе дојде во Народното собрание да објасни за руското барање НАТО да се повлече од Бугарија и Романија

Претседателот на бугарското Народно собрани, Никола Минчев, денеска најави дека премиерот Кирил Петков ќе дојде меѓу народните избраници за да биде сослушан од нив на барање...

МНР на Русија: Рускиот предлог како гаранција за безбедност, вклучува повлекување на силите на НАТО од Бугарија и Романија

Рускиот предлог како гаранции за безбедност  вклучува повлекување на силите на НАТО од Бугарија и Романија кои и се приклучија на алијансата во 1997 година, соопшти...