Им излезе на „црта“ на бунтовниците: Етиопскиот премиер Ахмед се приклучи на војниците на фронтот со Тигрејците

Етиопскиот премиер Абиј Ахмед се приклучи во првите борбени редови против бунтовниците од провинцијата Тигреј, додека вицепремиерот Демеке Меконен Хасен ги презеде сите рутински државни работи,...