Студија во Израел: Четврта доза го зголемува бројот на антитела за пет пати по една недела од апликацијата

Петкратно се зголемува бројот на антитела во организмот по една недела од примање на четврта доза на вакцина против ковид-19, рече денеска израелскиот премиер Нафтали Бенет,...

Тиодоровиќ: Напролет најверојатно препорака и за четврта доза вакцина против ковид-19

Тиодоровиќ за денешен „Блиц“ вели дека имунизацијата против коронавирусот  во иднина би можела да се врши двапати годишно. Епидемиолог Бранислав Тиодоровиќ изјави дека веројатно напролет ќе...