Македонија очекува деблокада од Софија, Трифонов го услови ветото со укинување на визите за САД и прием на Бугарија во Шенген зоната

Северна Македонија очекува конструктивeн пристап и разговори со новата бугарска Влада и брзо деблокирање на процесот за почеток на преговорите на земјава за членство во Европската...