Бесими: Не се предвидени нови даноци, Буџетот за 2022 е проектиран на постојниот даночен систем

Буџетот за 2022 година е проектиран на постојниот даночен систем и не се предвидени нови даноци или даночни оптоварувања за граѓаните, изјави денеска министерот за финансии...

МФ: Во мај и јуни само дневни извлекувања за 500 денари, ќе нема месечни за 100.000 денари

„МојДДВ“ и „МојДДВ #МојаНаграда“ во духот на солидарноста се приклучуваат кон борбата против ковид-19. Граѓаните ќе можат и да донираат средства од својот поврат на ДДВ преку апликацијата „МојДДВ“

ФФМ: Најодговорно тврдиме дека нема даночно затајување и работиме по закон

Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) негира даночно затајување и фалсификување или уништување на деловни книги, дела за кои Управата на финансиска полиција поднесе кривични пријави до...

И тој затајувал данок во Шпанија: Мурињо е казнет со 5,3 милиони евра и една година затвор

„Специјалниот“ беше обвинет дека во периодот 2011-2012 како менаџер на Реал Мадрид не пријавил приход од маркетиншки ангажман од 3,3 милиони евра за што е казнет со два милиона евра што прифати да ја плати, но, според шпанските закони, нема да заврши зад решетки бидејќи санкцијата изречена за период помал од две години

НОВА истражува: ИВЗ не поднесува завршни сметки, Католичката црква има одредена транспарентност

Исламската верска заедница (ИВЗ) во последните 11 години не поднела ниту една завршна сметка од 2006-2017 година. Со документот кој го објавува НОВА, а е добиен...