СКАНДАЛОЗНО: Убиени околу 1.500 китови и делфини во традиционалниот лов на Фарските Острови

Домашните медиуми информираа дека локалното население годинава убило 1.428 животни, во традиционалниот лов на делфини и китови наречен „Гриндадрап“, што датира од 1500-тите години. За време...