Заев: Демократијата е двонасочен дијалог, ја градиме на еднаквоста на сите без исклучок

Премиерот Зоран Заев на својот фејсбук профил упати порака по повод Меѓународниот ден на демократијата. Во годината кога Република Северна Македонија слави 30 години независност и...

„Фридом хаус“: Македонија – ослободување на заробената држава

Македонија, заедно со Естонија и Узбекистан, е посочена како светла точка во најновиот извештај „Нации во транзиција“ на американската невладина организација „Фридом хаус“. „Најголемата шанса за...