Бугарија денеска го слави Денот на независноста-113 години од манифестот за независност од Отоманската империја

Традиционално, секоја година централните прослави по повод Денот на независноста на Бугарија се одржуваат во Велико Трново. Како што јави дописникот на МИА од Софија, настаните...