Денко Малески: Политичарите немаат право да креваат раце од тешките прашања, како што е ова со Бугарија

Универзитетскиот професор и бард на македонската дипломатија Денко Малески, е еден од неколку соговорници на НоваТВ, од кои во пресрет на јунскиот состанок на Европскиот совет...

Ставовите на Малески не кореспондираат со ставовите на претседателот Пендаровски

Ова се вели во реакцијата од претседателскиот Кабинет и се додава тоа не значи оти претседателот Пендаровски не треба да соработува со професорот Малески, бидејќи како што е наведено, „одамна е зад нас времето кога сите советници на претседателот и на премиерот, до последен, имаа задача само да ги повторуваат ставовите на своите претпоставени“