Кучето на кое деца му ставија петарда во уста е најдено и оперирано

Итно формирање на Полиција за животни или Служба за превенција/евиденција/санкција на насилството бараат Здруженијата за заштита на животни, Анима Мунди, Асоцијација за заштита на животните и...

Успешна аукциска вечер за децата на поранешни корисници на дрога

На аукцијата се продадоа сите уметнички дела од македонски сликари, како и од деца кои учествуваат во работилниците во Центарот за рехабилитација и ресоцијализација на поранешни корисници на дрога при ХОПС

Хелсиншки ќе покрене постапка за директорот на прилепската гимназија

Подгревањето на националните страсти од страна на носители на јавни функции, како што се директорите на училиштата, може да доведе до разгорување на национална и етничка нетрпеливост во поголеми размери, велаи од Хелсиншки

Наставнички пленум: МОН да ја запре злоупотребата на учениците

Од Пленумот бараат од Народниот правобранител и од Хелсиншкиот комитет да ги истражат сите настани и да преземат соодветни мерки, како и да се известат сите странски амбасади за злоупотреба на малолетни лица во политички цели

УНИЦЕФ: Децата бегалци во опасност од смрт од студеното време

На децата бегалци и мигранти им се закануваат респираторни и други сериозни болести дури и смрт од хипотермија од екстремниот студ и невреме што беснеат низ Централна, Источна и Јужна Европа, соопштија денеска од УНИЦЕФ

Децата од Алепо

Децата од Алепо испратија цртежи во Европскиот парлемент а по Скајп врска им се обратија и на европските пратеници. НОВА ексклузивно објавува сегмети од оваа Скајп комуникација

Болна дамка на англискиот фудбал: Истрага за педофилија кон 55 клуба

Не престануваат брановите што веќе трета недела го тресат британскиот фудбал. Позадината во случајот не е лажирање мечеви или затајување данок, позадината овојпат е неспоредливо пострашна...