Претседателот на Собранието Талат Џафери им го честита Божиќ на католиците и останатите што го чествуваат според Грегоријанскиот календар

– Празниците се посебни денови кои имаат моќ на обединување, на дарување и солидаризирање со блиските, со далечните, со познатите, пријателите и соработниците, кога секој наоѓа...

Џафери во нему познат стил: Се надевам овој пат да нема кривични пријави за биолошки тероризам

Додека трае паузата во законодавниот дом што ја побара заменик координаторката на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Дафина Стојановска, да потсетиме на изјавата што на почетокот на...

Претседателот на Собранието Џафери се сретна со делегација на Францускиот сенат

Претседателот на Собранието Талат Џафери денеска имаше средба со делегација од Групата за пријателство Франција-Западен Балкан во Францускиот Сенат, предводена од претседателката на Групата, сенаторката, Марта...

Џафери: Со Рамковниот договор созреавме и го трансформиравме општеството

Охридскиот рамковен договор ги постави новите правила на општествената кохезија и подоброто меѓуетничко функционирање, и беше најцврстиот темел врз кој го трансформиравме видливо нашето мултиетничко, мултиконфесионално...

Џафери на средба со Сагарц: Собранието континуирано работи на агендата за евроинтеграции

Претседателот на Собранието Талат Џафери, се сретна со европратеникот Кристијан Сагарц, известител во сенка за Северна Македонија од Европските народни партии во Европскиот парламент, кој е...