Две џамиии во тетовско затворени за верниците

Верските објекти во тетовските села Порој и Глоѓи останаа затворени за утринска молитва Сабах Намаз. Имамот Максум Абази одлучи џамијата во Порој да не ја отвори за верниците, со цел, како што истакна, да ги заштити неговите соселани. Вели дека здравјето е најважно од се, верниците во верските објекти треба да чувствуваат слобода, а не да се плашат дали ќе се разболат