„Џонсон&Џонсон“ очекува до 3,5 милијарди долари профит од вакцини во 2022 година

Американската компанија „Џонсон&Џонсон“ денеска соопшти дека оваа година очекува 3,5 милијарди долари приход од вакцината против ковид-19, благодарение на ублажените проблеми во снабдувачкиот синџир и зголемената...

Потврда на проекцијата на приходи: „Џонсон&Џонсон“ очекува 2,5 милијарди долари од продажба на вакцини во 2021 година

Американскиот фармацевтски гигант „Џонсон&Џонсон“ денеска ја зголеми годишната прогноза за профит и потврди дека очекува заработувачка од 2,5 милијарди американски долари од продажбата на вакцината против...

Поголемо ниво на бензен: Производи на „Џонсон&Џонсон“ се повлечени од аптеки во САД

Американските аптеки и малопродажниот гигант „Волмарт“ почнаа да повлекуваат одредени производи за сончање од брендот „Џонсон&Џонсон“, откако во некои примероци бил идентификуван канцероген бензен. – Секојдневната...

ЕМА: Можна врска меѓу срцеви заболувања и вакцини на Фајзер/Бајонтек и на Модерна

Европската агенција за лекови (ЕМА) ја утврди можната поврзаност меѓу ретките срцеви заболувања и мРНА вакцината против ковида-19 на „Фајзер“/„Бајонтек“ и на „Модерна“, додека за луѓето...