Германецот Јоханес Хајдекер во советничкиот тим на премиерот Ковачевски

Реномирани универзитетски професори, долгогодишни експерти докажани по својата стручност, секој во својата област во земјава и на меѓународно ниво, се новоименуваните 12 надворешни советници на претседателот...

Ковачевски пред утрешниот штрајк: Низ социјален дијалог со синдикатите до решение кое нема да ја подгрее инфлацијата

Владата ќе остане посветена на изнаоѓање решенија за сите прашања што ги отворија синдикатите, истакнува во интервју за МИА, претседателот на Владата Димитар Ковачевски. „Синдикатите бараат...

Ковачевски за МИА: Навремените антикризни мерки ги ублажија ценовните шокови, имаме најниска цена на нафта во регионот

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски, во интервју за Медиумската информативна агенција за време на неговото учество на Економскиот форум Делфи истакнува дека...

Ковачевски – Ескобар: САД се за итно решавање на прашањата со Бугарија и за брз старт на преговорите со ЕУ

Ковачевски и Ескобар изразиле согласност дека нема време за губење и оти секое натамошно одлагање на тој процес предизвикува сериозни регионални последици, го поттикнува националистичкиот наратив...

И покрај мерките за штедење половина Влада ќе оди на „Делфи форумот“ во Грција

Претседателот на Владата Димитар Ковачевски ќе ја предводи владината делегација на седмиот „Делфи економски форум” во Грција. Во рамки на Форумот во различни денови учествуваат и вицепремиерот...

Преземени се мерки за службеници за кои има сомнеж дека работеле против добрососедските односи меѓу Скопје и Софија, рече Ковачевски

Детали не можам да откривам, бидејќи се работи за класифицирани  информации. Премиерот Кирил Петков даде јавна изјава дека постојат лица кои работеле против нивните интереси (интересите...

Ковачевски: Определбата за НАТО значи долгорочен развој за нашата земја и сигурна иднина за нашите деца

Во овие неизвесни времиња, кога целиот свет се грижи иднината и безбедноста, Северна Македонија е дел од најмоќниот воено политички сојуз кој го гарантира нашиот територијателен...