Ковачевски: Определбата за НАТО значи долгорочен развој за нашата земја и сигурна иднина за нашите деца

Во овие неизвесни времиња, кога целиот свет се грижи иднината и безбедноста, Северна Македонија е дел од најмоќниот воено политички сојуз кој го гарантира нашиот територијателен...

Европската инвестициска банка ќе поддржи повеќе големи проекти во земјава

Претседателот на Владата Димитар Ковачевски, придружуван од вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи и министерот за финансии Фатмир Бесими,...

ВИДЕО Премиерот Ковачевски: Без родова рамноправност нема ни демократија, ниту социјална правда!

Како Влада активно работиме да изградиме општество без стереотипи и дискриминација, општество кое е инклузивно и обезбедува еднакви можности за сите. Општество во кое сите заеднички...