Ивановска во интервју за НоваТВ: Проблемот со неказнивоста и задоцнетата правда е многу сериозен и е генератор на корупција

„Посериозен пристап кон посочените слабости и спроведување на активностите предвидени во Акцискиот план на Националната стратегија за борба против корупција“, очекува претседателката на Државната комисија за...

ДКСК за Рашковски: Имаме надлежност за иницијатива пред JО за постапка за кривично гонење

Ги спроведуваме своите надлежности врз основа на прибирани податоци, информации и документи од надлежни институции, без намера за „замајување на јавноста“ или „намера да ѝ се...

Одговор на семејството Рашковски на наводите од Антикорупциска Комисија дека има отворено предмет за незаконско постапување

Откако Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) вчера најави дека ќе поведе иницијатива за утврдување одговорност за Драги Рашковски до Јавното обвинителство за организиран криминал...

ДКСК е за прекршочна постапка и разрешување: Директор на ОУ во Општина Теарце ја вработил ќерката како библиотекарка

Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) на денешната 57-ма седница информираше дека директор на основно училиште во Општина Теарце ја вработил неговата ќерка како библиотекар во...

Конференција на ДКСК: „Избери го вистинскиот правец! Избери интегритет!“

Во насока на одбележување на 9 декември, меѓународен ден посветен на борба против корупцијата, Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) денеска организира конференција „Избери го...

СДСМ: ДКСК да постапи по грубата партизација на работата на градоначалниците од страна на Мицкоски

Секојдневно Христијан Мицкоски се појавува на настани во општините каде се продолжуваат проекти на претходните градоначалници. Наместо пред граѓаните, градоначалниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ своите проекти...

ДКСК со глоби од 300 до 400 евра за неподнесување Анкетни листови, повеќето за екс-директори, но и за екс-пратеник во Собранието

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) на денешната седница запре неколку предмети за недоставување или задоцнето поднесување Анкетен лист од страна функционери и именувани лица,...