Кулеба со порака во случај на напад врз Украина: Ако дојде до војна, ќе има многу мртви руски војници

Шефот на украинската дипломатија, Дмитро Кулеба денеска изјави дека многу руски војници ќе загинат доколку Русија изврши инвазија на неговата земја. САД и нивните сојузници можат...