Работници на „црвена листа“: Им запирале рати за кредит, а парите не ги уплаќале во банка

Поранешна голема фабрика од Неготино им запирала рати за кредит на своите некогашни вработени, но средствата не биле уплаќани во банка, па 135 лица се нашле на црвена листа должници. Тие велат дека се чувствуваат како заложници. Според нив, нанесена им е вкупната штета од над 300.000 евра. Обвинителството потврди дека работи на случајот