Управата за јавни приходи УЈП ја објави единаесеттата листа на должници за долгови во период од 31-ви јули неплатени до 31-ви октомври оваа година.

Долговите се по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход придонеси од задолжено осигурување, акцизи и царини. На оваа листа се најдоа физички и самостојни вршители на дејност кои имаат долгови повисоки од 120.000 денари, додека за правните лица тој е над 300.000 денари.