ДОМ: Масовно користење на сончевата енергија за излез од енергетската криза

Зелената партија ДОМ истакнува дека единствено одржливо решение за енергетската криза е интензивно инвестирање во производство на електрична енергија од обновливи извори на енергија, пред се...

Нуредини: Во заштитените подрачја да се легализираат само дивоградбите кои се домови

Министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини, истакна денеска дека препораката на ресорното Министерство е во заштитените подрачја да се легализираат само дивоградбите кои...