Донаторска конференција за Либан: Ветена помош од 253 милиони евра

Меѓународните донатори ветија 253 милиони евра на вчерашната донаторска конференција за Либан наменети за итна хуманитарна помош за земјата по катастрофалната експлозија во Бејрут, соопшти кабинетот...

Владата бара помош од меѓународни донатори за справување со загадувањето

Владата бара финансиска и техничка помош од меѓународните донатори во борбата против аерозагадувањето и спроведувањето на двегодишниот национален план  со кој се очекува намалување на загадувањето...