Досие на импичменти за претседатели на САД: Тројца отповикани, ниту еден разрешен

Во досегашната американска историја, тројца претседатели „паднаа“ во Претставничкиот дом на Конгресот, но не и во Сенатот. Прв беше Ендрју Џонсон во 1868 година, втор Бил Клинтон во 1998 година, а трет Доналд Трамп во 2019 година за чие разрешување од должноста ќе расправа Сенатот во јануари

Се отвора досието „Кенеди“

Денеска се очекува да бидат објавени документи поврзани со убиството на американскиот претседател Џон Фицџералд Кенеди, кои досега се чуваа како доверливи