Рашковски реагира на обвинувањата од опозицијата: Мојата мајка нема сестра, ВМРО – ДПМНЕ се забегани и опседнати

Поранешниот геренарален секретар на Владата Драги Рашковски денеска во реакција до медиумите ги негира обвинувањата од опозициската ВМРО-ДПМНЕ изнесени вчера на прес конференција, а поврзани со...

Стојковски: ДИЖС учествувал во издавањето дозвола за одложување опасен отпад на „Дрисла“

В.д. директорот на Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС), Сретен Стојковски денеска на прес-конференција соопшти дека изминатите десет дена, откако е назначен на функцијата, добил сознанија...

Случај „Еко клуб“: СДСМ и ВМРО на „нишан“, допрва ќе се покаже кој е одговорен

Да сум им јас претпоставен, ниту обвинителката ќе беше денеска обвинителка, ниту инспекторот ќе беше денеска инспектор“, рече Шилегов на прес-конференција по повод обелоденување на третманот со медицински отпад во погоните на „Еко клуб“

СДСМ: Играч на ВМРО ДПМНЕ го депонирал медицинскиот отпад во Дрисла

Вината и одговорноста за скандалот со несоодветно третиран медицински отпад е целосно во белата палата, кај ВМРО-ДПМНЕ, обвинија социјалдемократите. Нова ТВ прва ја објави сторијата за...

Потврда на Нова ТВ: Човечки органи и медицински отпад оделе како обичен на „Дрисла“

Пред 50-тина дена дојдовме до сериозен доказен материјал за злоупотреба во менаџирањето на отпадот на територија на градот, за што навремено беа известени надлежните институции, посочи скопскиот градоначалник, Петре Шилегов на денешната прес-конференција. Од приложениот материјал, додаде тој, се забележува дека наместо термичка обработка и стерилизација, се случувала несоодветна обработка на медицинскиот отпад што потоа завршувал на „Дрисла“ како обичен отпад

Директорот на „Дрисла“, Ангелов под истрага во Бугарија за увоз на опасен отпад

Ангелов тврди дека не е вистина она што се наведува во бугарските медиуми и негира дека како директор на „Дрисла“ соработува со бугарската компанија каде е дел од сопственичката структура

Инспекторат: Загадувањето од Дрисла во рамки на просечните вредности

Загадувачките супстанци во воздухот од печката за согорување медицински отпад на депонијата „Дрисла“ не ги надминуваат просечните вредности. Ова го констатира Државниот инспекторат за животна средина...