Путин одобри државјанства по кратка постапка за жителите на окупирана Украина

Рускиот претседател Владимир Путин потпиша декрет со кој се поедноставува процесот на доделување руско државјанство на жителите на украинските региони Херсон и Запорожје, окупирани од Русија....

Тренд по Брегзит: Британците по државјанства на земји членки на ЕУ

„Би-Би-Си“ доби податоци од 17 членки на Унијата кои позитивно се изјасниле по 12.994 британски барања за државјанство во 2017 година, во 2016 година таа бројка била за повеќе од двојно помала (5.025) додека во 2015 година изнесувала 1.800