Џафери од Дубаи: Системот во Емиратите е беспартиски, имаат парламент со 40 пратеници од кои по 20 се мажи и жени

Односите меѓу Република Северна Македонија и Обединетите Арапски Емирати можат да се оценат како одлични. Имаме потенцијал за соработка од политички, од економски, од социјален, од...

Српска стопанска комора: Mакедонските и албанските компании бесплатно да го користат Бизнис хабот на Експо Дубаи

Претседателот на Стопанската комора на Србија (ПКС), Марко Чадеж денеска разговараше со претставниците на Албанија и Северна Македонија и ги посети нивните павилјони на Eкспо 2020...

Дубаи го „заплисна“ вештачки дожд

Властите во Дубаи по многу нешта се оригинални користејќи ги последните сајбер и технолошки достигнувања, во правец на ,,припитомување“ на пустината. Овој пат станува збор за...