ММФ ги поздрави добрите економски политики: Мерките помогнаа да се задржи вработеноста

„Економското опоравување се очекува да продолжи во 2022 година, кое ќе биде движено од силната домашна побарувачка. Силната поддршка преку политиките го ублажи влијанието од пандемијата...

Николаки Миов: Кризата да биде поука за потребата од економски политики засновани на управување со ризици

Во рамки на Проектот на УСАИД – „Партнерство за подобра бизнис регулатива“, во соработка со Платформата за јавно-приватен дијалог, составена од Стопанска комора на Македонија, Стопанска...