Врховниот суд го ослободи Морина и го одби барањето за негова екстрадиција во Србија

Врховниот суд го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција дека не се  исполнети законските претпоставки за екстрадиција на  Томор Mорина...

ВИДЕО- Груевски на сослушување во Судот во Будимпешта – се одлучува за негова екстрадиција

Поранешниот македонски премиер и бегалец Никола Груевски денеска е на судско рочиште во Будимпешта, каде што се одлучува за неговата екстрадиција, јавуваат унгарските медиуми. (кликнете на...

Македонија сè уште без одговор од Унгарија за екстрадиција на Груевски

Министерката за правда, Рената Тренеска Десковска нагласи дека ќе следува ургенција доколку властите во Будимпешта ги пробијат, како што вели, пристојните рокови како дел од стандардната процедура во такви случаи