Османи во интервју за „Агенција Европа“: Отворање на пристапните преговори со С. Македонија и Албанија е најевтината инвестиција на ЕУ

Шефот на дипломатијата Бујар Османи, во интервју за „Агенција Европа“, изјави дека отворањето на преговори со Северна Македонија и Албанија ќе и овозможи на ЕУ да...

„ЕУ и ТИ – Заедно можеме“: Почна новата кампања за економскиот и инвестициски план на ЕУ за Западен Балкан

Под мотото „ЕУиТИ – Заедно можеме” низ целиот регион на Западен Балкан, започна новата кампања на Европската Унија (ЕУ) која има за цел да ги истакне можностите и...

Советот на ЕУ ги заостри критериумите за санкции против Белорусија поради мигрантите

Советот на Европската Унија (ЕУ) денеска ја прошири законската рамка со која се овозможува воведување на санкции против Белорусија, наведувајќи дека тоа е одговор на инструментализацијата...