Поранешниот каталонски премиер Карлес Пучдемон остана без имунитет во Европскиот парламент

Европскиот суд на правдата го одзеде имунитетот на поранешниот каталонски премиер Карлес Пучдемон како европратеник, објави весникот  „Ла Вангуардија“. Во март оваа година, Европскиот парламент го...