Хан и Могерини: Вратите на ЕУ се отворени, ваше е да одите напред

Високите претставници на Европската унија оценуваат дека Македонија до неодамна била во длабока политичка криза, но успеала да ја надмине и да продолжи со клучните реформи, не за Брисел туку за сите луѓе во земјата