Членките и сојузниците на ОПЕК ќе го зголемат производството на нафта од февруари

Членките на Организацијата на производители на нафта (ОПЕК) и нивните сојузници денеска одлучија да го зголемат производството со надеж дека патувањата и побарувачката за гориво нема...