Анкета на „Галуп“: Расте рејтингот на американското раководство во повеќе земји

Рејтингот на американското државно раководство во светот пораснал во првите шест месеци од претседателството на Џо Бајден, покажуваат резултатите од најновата анкета на „Галуп“ спроведена во...

Анкета на Галуп: Во случај на војна би се бореле 38 отсто Македонци

Северна Македонија беше една од 64. држави во заедничкото истражување на Галуп и на Ворлдвајд Индепендент Нетворк. Во секоја учествувале по околу 1.000 граѓани (вкупно 62.398) кои одговораа на единствено прашање „дали би се бореле за својата земја и би го дале животот за неа ако има војна“ пришто позитивно се изјасниле над една третина од анкетираните