Захариева: Кабинетот на Петков има двојна политика кон Северна Македонија

Бугарија има двојна надворешна политика. Министерството за надворешни работи е исклучено од разговорите меѓу премиерот и неговите колеги од Северна Македонија. Очигледно Кирил Петков се заложил...

Борисов со порака од Пампорово: Нема да гласаме за владата на Петков која ќе биде катастрофа за Бугарија

Лидерот на ГЕРБ, најголемата парламентарна опозициска партија во Бугарија, Бојко Борисов, изјави дека нема да ја поддржат новата влада на Кирил Петков на гласањето што е...

ГЕРБ на Борисов ја „стопи“ предноста на партиите на техничките премиери и изби прва во анкетите пред ноемвриските избори

Според анкетата на бугарската агенција Тренд, ГЕРБ се врати на првото место во довербата меѓу избирачите со сериозна предност пред конкурентите за второто место, а новата...