Претседателот Пендаровски во годишното обраќање порача силите да ги насочиме кон реформите дома и да не брзаме со решавање на проблемот со Бугарија

Претседателот Стево Пендаровски во своето годишно обраќање порача дека во  решавањето на спорот со Бугарија со цел одблокирање на процесот за почеток на преговорите за членство...

Да не се брза со решавање на проблемот со Бугарија, силите да ги насочиме кон реформите дома, порача Пендаровски

Претседателот Стево Пендаровски смета дека во  решавањето на спорот со Бугарија со цел одблокирање на процесот за почеток на преговорите за членство на земјава во Европската...

Пендаровски: Неселективност во владеењето на правото и одговорност за надминување на општествената апатија

 Неселективноста во владеењето на правото и одговорноста е најдобриот начин да ја надминеме општествената апатија која се шири и разочарувањето, особено меѓу помладите кои не веруваат...

Пендаровски: Не само оставка, туку и постапка за секој милионер со државна плата без логично образложение

За секого за кого нема логично образложение како со државна плата станал милионер, треба веднаш да следи не само оставка, туку и кривична постапка, нагласи македонскиот претседател со обраќањето од собраниската говорница

Пендаровски: Прочистување кај судиите, но прочистување и кај политичарите

За секого за кого нема логично образложение како со државна плата станал милионер, треба веднаш да следи не оставка, туку кривична постапка, нагласи македонскиот претседател со обраќањето од собраниската говорница

Јункер: ЕУ да дефинира неотповиклив став за проширувањето кон Балканот

Во своето годишно обраќање пред Европскиот Парламент за „Состојбата на ЕУ“, претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер, предупреди на надворешните влијанија на Балканот. – Мораме да...

За ВМРО-ДПМНЕ Иванов коректен, за опозициските партии – несоодветен

Претставникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонијо Милошоски, по денешното годишно обраќање на претседателот Ѓорѓе Иванов, одржа прес-конференција на која го соопшти ставот на неговата партија, односно дека тие...