Сугарески: Компаниите да не бидат загрижени, пари има доволно преку кредитните линии и во Буџетот

Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески на денешната прес-конференција истакна дека не очекува никакви проблеми во делот на исплатата на средства кон компаниите. „Работодавачите и...

Сугарески: Опозицијата го блокира законот за легализација на дивоградби со 1.000 амандмани

Според Предлогот-законот за легализација на дивоградби изградени заклучно со 1 октомври 2019 година што го утврди Владата, ќе се плаќаат 100 проценти комуналии за објектот, како и казна во износ од 50 проценти од комуналиите, додека за бесправните електронски комуникациски мрежи надоместот ќе изнесува 10 евра по квадратен метар од изградена површина. За оние кои поднеле барање според стариот закон ќе важат одредбите според кои за легализација ќе се плаќа по евро за квадратен метар

Ќе има одговорност за пропустите за автопатот Кичево – Охрид

Не се откажуваме  од изградба на автопатот, но одговорност мора да има бидејќи станува збор за сериозна количина пари кои ќе треба да се обезбедат најверојатно од Буџетот на државата, најави министерот Сугарески

Сугарески: 20 милиони евра ќе треба да се дадат за Миладиновци-Штип

Неодговорното работење на претходната влада ќе ги чини граѓаните уште 20 милиони евра за изградба на автопатската делница Миладиновци-Шип, информираше денеска на прес-конференција министерот за транспорт...