Со антикризните мерки граѓаните месечно заштедуваат по 300 денари за нафта, велат од Владата

Резултатите од антикризните мерки на Владата се видливи во континуитет. Поради владините одлуки со кои се намали акцизата и ДДВ за нафтени деривати, се амортизираа ценовните...

Се разгледува можноста за европско знаменце за предлогот за еколошка такса за горивата

Правните служби на Владата ја разгледуваат можноста да се стави европско знаменце на Предлог-законот за воведување зелена еколошка такса за горивата кој е во собраниска процедура....

Владата ќе расправа за намалување на ДДВ на струјата и за воведување на еколошка такса на горивата

Владата утре на седница ќе ги разгледува двете законски решенија кои се однесуваат на најавеното намалување на ДДВ на електричната енергија и за воведување на еколошка...