Франција го казни Google сo 500 милиони евра за непочитување на наредбите во спорот со медиумите

Францускиот регулатор за антимонопол го казни Гугл со 500 милиони евра за непочитување на привремените наредби издадени од регулаторот во спорот со медиумите во државата. Американскиот технолошки гигант...

Гугл од јуни забранува содржини во врска со крипто валутите

Сличен потег најави и Фејсбук, од каде претходно соопштија дека ќе ги забрани сите огласи за биткоини и други крипто валути, со цел да се спречи рекламирање и промовирање на нешто што често се поврзува со измама

Гугл откри аргентински клуб кој 30 години играл на крив терен

Директните голови од корнер биле чести во мечевите на Линиерс како домаќини. За абнормалната во фудбалскиот сојуз сфатиле со помош на снимки на Google Earth. На клубот му е наложено да направи корекции или ќе згасне