Рецесија не е предвидена ниту во песимистичките сценарија, смирува гувернерката Ангеловска-Бежоска

Рецесија за годинава не се очекува. И покрај сите предизвици, сите релевантни меѓународни финансиски институции, сепак, предвидуваат економски раст, но забавен. Рецесија не се предвидува ниту...

Ангеловска-Бежоска: Денарот е стабилен, менувањето денари во девизи е непотребен трошок за граѓаните

Со целата одговорност, Народната банка стои зад тоа дека денарот е стабилен и ќе остане и понатаму стабилен. Нема причина за промена на курсот, тоа никому...

Гувернерката Ангеловска-Бежоска најавува предлог закон за финансиски правобранител

Заштитата на корисниците на финансиските услуги е високо во приоритетите на Народната банка. Преку зајакнување на регулативата, со новиот Закон за платежни услуги и платни системи,...

Гувернерката на Њујорк: Небото се отвори, нивото на вода на улиците е како водопадите на Нијагара

Најмалку 46 луѓе ги загубија животите во поплавите на североисток во САД, по што американскиот претседaтел Џо Бајден прогласи вонредна состојба во сојузните држави Њујорк и...

Ангеловска-Бежоска: Повеќе жени во сите општествени сфери зa бројни економски придобивки

Поголемата вклученост на жените во банкарскиот сектор и воопшто во сите општествени сегменти, носи бројни економски придобивки за целото општество. Истражувањата за централнобанкарската заедница упатуваат дека...