Хакерски напади врз порталот „Окружење“- платформа на Европскиот фонд за Балканот и Европското движење во Србија

Европското движење во Србија ги известува сите кои го следат порталот „Окружење“ (платформата на Европскиот фонд за Балканот и Европското движење во Србија) дека веб-страницата е...

Хакерите од „Татковинска правда” објавија податоци за албанскиот прв разузнавач

Хакерите  од иранската група „Татковинска правда”  не престануваат со објавување податоци до кои дојдоа по кибер-нападите врз албанските  владини системи. На нивната веб-страница групата објави податоци за...

Хакери го нападнале твитер-профилот на Бујар Османи, сега е „Sheldon The Sniper“

Тој го пријавил случајот и во Министерството за внатрешни работи, како и во компанијата Твитер и, како што, вели очекува брза реакција и враќање на профилот. Хакери денеска го нападнале и преземале официјалниот твитер-профил на министерот за надворешни работи, Бујар Османи....

Хакерската група „Стапот на Мојсеј“ го нападна израелското Министерство за одбрана

Хакерската група „Стапот на Мојсеј“ составена од ирански граѓани тврди дека извршила напад врз израелското Министерство за одбрана. Хакерите тврдат дека се инфилтрирале во повеќе од...