Разрешувањата во Пошта и Фондот за здравство се поради немање резултати и поради приватни причини, вели Владата

„Владата препорача разрешување на директорот на Пошта Јани Макрадули  поради подобрување на состојбите  во компанијата и јакнење на капацитетите на менаџментот, а директорот на ФЗО Стево...

Заев и Хоџа: Со акцијата за пошумување ги обновуваме зелените површини за здрава животна средина

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, денеска учествуваше во засадувањето со садници како дел од вонредната програма на Јавното претпријатие „Национални шуми“ која...

(Видео) Заев: На претстојниот Самит на ЕУ ќе биде испратена порака за проширување на Унијата кон земјите од Западен Балкан

„Ова не е одлучувачки Самит, ова е политички самит посветен на Западен Балкан…Јас верувам дека со соодветни формулации на реченици со конкретни гестови, ќе се испрати...

Хоџа: Да се биде земјоделец е чест, тоа не е лесно, но вреди

Земјоделците не се сами во својата борба за пласман, профит, модернизација, развој и унапредување на проивзводството, истакна министерот во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит...