Колку имот пријавиле лидерите на парламентарните партии

Според најновите податоци кои ги обработила Антикорупциската комисија од имотните листови на новите пратеници, најимотен од лидерите е лидерот на СДСМ, Зоран Заев, иако речиси целиот негов пријавен имот е на име на родителите. Најмалку пријавен имот има лидерот на Демократската интеграција на Албанците, Али Ахмети.

Груевски поднесе имотен лист – има повеќе кеш и повеќе уметнички слики

Груевски има заштеди од околу 230,000 евра, а пријавил и нови осум уметнички слики. Од нив 180,000 ги заштедил додека бил премиер. Најмногу пари штедел во 2014 година или по 10,000 евра месечно

Амди Бајрам има три фирми во Бугарија, тој тврди 100 отсто е грешка

Вкупно 3693 македонски граѓани фигурираат како основачи, директори или партнери во фирми формирани во Бугарија, дознава НОВАТВ. Според документите до кои дојде нашата редакција меѓу нив...