Доналд Трамп денеска влегува во Белата куќа

Изборот на Доналд Трамп за американски претседател, заседно со Брегзит, минатата година беше еден од најважните светски настани и поради тоа целиот свет ја следи неговата инаугурација, а уште повеќе неговите први потези во Белата куќа