МЗ: На КИБФС вчера почина 16-годишна пациентка од Тетовско-не била вакцинирана и имала тешка ковид пневмонија

Министерството за здравство со голема жалост информира, дека на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби почина 16 годишна пациентка од село Сиричино тетовско. Пациентката со...