Вработените на Клиниката за инфективни болести од утре, 14 април до 3 мај ќе бидат на колективен одмор, а според министерот за здравство Беким Сали не се работи за класичен одмор, бидејќи во овој период Клиниката ќе биде целосно дезинфицирана.

-Не се работи закласичен колективен одмор, ќе биде извршена целосна дезинфекција, а во тој преоден период сите пациенти кои што ќе имаат потреба ќе бидат упатувани во болницата “8 Септември”- вели Сали.

Министерот Сали посочи и дека не може да се прецизира кога ќе се тргнат сите ковид рестрикции.

За жал, се уште не може да ја прогласиме за умрена. Не знам Комисијата што ќе одлучи денеска, заседава во моментов, се надевам ќе има мерки по однос на резултати кои ги добиваме од Институтот за јавно здравје, изјави Сали.