Суровото масло од Бугарија и Романија го поскапе и „Брилијант“, инспекторите од утре по продавниците

Државниот пазарен инспекторат во рамки на своите редовни контроли од утре ќе прави проверка на новата цена на маслото за јадење, откако денеска  поскапе и „Брилијантот“....

Казни по 7.000 евра за десет правни субјекти на охридското крајбрежје

Пола од казните се однесуваат на правни субјекти од автокампот „Градиште“ што ги прекршиле одредбите од Законот за градење. Инспекторите констатирале дека тие правни субјекти незаконски поставиле урбана опрема - тераси со и без натстрешници и покриени и непокриени шанкови, без одобрение за поставување на урбана опрема или спротивно на одобрението за поставување на урбана опрема

Случај ГМО ориз:Мостри од неколку кочански оператори дадени на анализа

Државниот инспекторат за земјоделство денеска доставило на анализа нови мостри ориз земени од неколку магацини од Кочани за да се утврди дали се генетски модифицирани. Како што изјави за...