Има „грб“ во Извршниот одбор: ММФ ја потврди довербата во Кристалина Георгиева

Извршниот одбор (ИО) на Меѓународниот Монетарен Фонд (ММФ) ја потврди целосната доверба во директорката, Кристалина Георгиева, откако ги испита обвинувањата против неа за наводни притисоци врз...

Заев: Пред средината на февруари ќе нема коалициски договори и спогодби

Премиерот најави дека на седниците на Извршниот и на Централниот одбор на СДСМ в петок ќе се разговара за сите политички прашања, ќе се направи рекапитулар на годината, а ќе се разгледуваат и односите со сите во коалицијата, потенцирајќи дека таа донела големи одлуки за државата