Стефоска на Фејсбук: ,,Јас песните ги берев од дрвото на животот”- Блаже Конески Во чест на 100-годишнината од неговото раѓање

,,Јас песните ги берев од дрвото на животот”- Блаже Конески Во чест на 100 годишнината од неговото раѓање и богато творештво како раскошна крошна на дрвото...

Регионални консултации на УНЕСКО за Европа и за Северна Америка за културните политики

Во рамките на својата презентација на тема: „Инвестирање во културата и креативноста за креирање вработување и социоекономски развој”, Стефоска нагласи дека дефинитивно мораме да дадеме се...

Порака на Стефоска на 41 Генерална конференција на УНЕСКО во Париз: Нашиот најголем предизвик е да се соочиме со вистината колку сме кршливи  

Делегација од Република Северна Македонија учествува на 41. Генерална конференција на УНЕСКО,  која од 9 до 24 ноември се одржува во Париз, Франција. На денешната пленарна...